چهل سال مراسم بزرگداشت شریعتی در گفت و گوی سیدحسین موسوی با سوسن شریعتی: ٤٠ سال از مرگ دكتر میگذرد، علی شریعتی روشنفكری كه بیش از ٤٤ سال زندگی نكرد، اما در طول حیات كوتاهش در زمانهای سخت متلاطم، آن چنان ردی از خود بر تاریخ گذاشت كه به دشواری بتوان دست كم در میان روشنفكران ایرانی چهرهای چون او را یافت كه اینچنین به همه تحولات سیاسی و اجتماعی پس از خودش در ایران گره خورده باشد و كماكان پر ارجاعترین و پر مخاطبترین چهره در میان روشنفكران ایرانی محسوب شود. در طول تمام این سالها چهرههای متعدد و متنوعی از شریعتی در اذهان مخاطبان و منتقدان او نقش بسته و این تصاویر خود تاكنون بارها دگرگون شدهاند و به مثابه دماسنج یا میزان الحرارهای از تحولات سیاسی و اجتماعی ایران عمل كردهاند.
ادامه مطلب...
به مناسبت چهلمین روز شهادت دکتر علی شریعتی مراسمی در بیروت و با دعوت نامه 18 گروه انقلابی برگزار شد. در مقدمه مجمع بزرگداشت شریعتی ضمن اشاره به طرز شهادت و خاکسپاری شریعتی و همچنین ممانعت و خرابکاری در جهت جلوگیری از برگزاری مراسم در سالن اجتماعات یونسکو در بیروت، گزارش میدهد که این مراسم با تلاشهای سازمانهای انقلابی و امام موسی صدر در سالن اجتماعات "عاملیه" به طرز جالب و شورانگیزی برگزار شد. در این گزارش نام سازمانهای برگزار کننده نیز ذکر میشود:*حرکت المحرومین لبنان *جبهه آزادیبخش اریتره * جنبش ملی آزادیبخش *نیروهای العاصفه (بخش نظامی فتح) *گروههای مقاومت لبنان (امل) *نهضت آزادی ایران و... . دیگر سازمانهایی که از طرفداران و دوستان دکتر شریعتی بوده اند.
ادامه مطلب...
یادوارهی شانزدهمین سالگرد شهادت دکتر علی شریعتی با عنوان «میعاد با علی» به کوشش حسن یوسفی اشکوری در سال 1372 به چاپ رسیده است. این کتاب که در 295 صفحه تنظیم شده، شامل یک مقدمه با عنوان «حدیث نامکرر شریعتی» به قلم یوسفی اشکوری و مقالات، خاطرات، اشعار و اسناد دیگری است. «شریعتی از زبان خودش»، «فرم و محتوا در حرکت شریعتی (رنسانس فکری یا رنسانس ایدئولوژیک)»، «تکلیف انقلاب عقل مزدور و وجدان معذب»، «بررسی تطبیقی دیدگاههای روششناختی ابنخلدون و شریعتی»، «اسلام ابوذری در منظر شریعتی»، «تبعیدی ربذه»، «خاطرات»، «اقبال و شریعتی: همسفران طریق حقیقت»،«وظایف و بایستههای روشنفکر مسلمان امروز»، «سیمای دکتر علی شریعتی به روایت اسناد لانه جاسوسی آمریکا»، «سرمایهداری نوین و نزاع علم و ایدئولوژی» و «فهرست عناوین پیشنهادی برای تحقیق» دیگر قسمتهای این کتاب هستند.
ادامه مطلب...
یازدهمین یادواره با عنوان، هجرت و شهادت دکترعلی شریعتی، در تابستان سال 1367 منتشرشد. این یادواره شامل مقالاتی از محسن بابایی، امیر رضایی، حسین مدرس، محمد ملکی و حسن یوسفی اشکوری است. یادوارهی یازدهم با مقالهای از محسن بابایی با عنوان " انکه قلم توتمش بود" اغاز میشود. در این مقاله نویسنده به نقد اثار دکتر شریعتی از منظر ادبیات پرداخته است. بابایی ضمن اشاره به قدرت هنری و بصورت محدودتری بعد ادبی اثار دکتر، اثار وی را به سه نوع تقسیم میکند. 1-اثار مکتوب 2-سخنرانیها یی که با نظارت دکتر منتشر شدهاند و 3- متن سخنرانی هایی که پس از شهادت دکتر منتشر شده اند....
ادامه مطلب...
این یادنامه با گفتارهایی پیرامون ماهیت تمدن غرب و برخورد ایرانیان با آن به کوشش حسینیه ارشاد و به مناسبت 20 اُمین سالیاد شهادت دکتر علی شریعتی منتشر گردید. گردآورندگان این یادنامهی 344 صفحهای، آقایان حسن یوسفی اشکوری، سعید درودی و علیرضا بختیاری میباشند. ایشان در مقدمهی یادنامه خاطرنشان میسازند که 3 سؤال محوری را با اساتید و صاحبنظران در میان گذاشتهاند: 1) غرب چگونه غرب شد و ماهیت تمدنِ غرب چیست؟ 2) برخورد نوگرایان ایرانی بویژه نوگرایان دینی با غرب چگونه بوده است؟ و3) شما چه ارزیابی نقادانهای نسبت به برخورد با غرب تا کنون دارید و چه چشمانداز یا رویکردی را پیشبینی یا پیشنهاد میکنید؟
ادامه مطلب...